Φουσκάλες στα πόδια; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε!

Φουσκάλες στα πόδια
Οι φουσκάλες στα πόδια είναι ένα συχνό πρόβλημα της εποχής, που ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς! Όλο το χειμώνα προστατεύουμε τα πόδια μας με κάλτσες και είναι φυσικό τώρα να είναι πιο ευαίσθητα.
Με τη ζέστη τα πόδια πρήζονται. Με το περπάτημα με καινούργια παπούτσια, αλλά και με φορεμένα παπούτσια χωρίς κάλτσες, δημιουργούνται οι συνθήκες για να γίνουν φουσκάλες.
Πως ακριβώς δημιουργείται η φουσκάλα; Η πίεση στα πόδια, ή η τριβή από τα παπούτσια προκαλεί διαχωρισμό του ανώτερου στρώματος του δέρματος από τα κατώτερα στρώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία κυψέλη με υγρό. Το υγρό αυτό λειτουργεί σαν σάκος και προστατεύει την πληγή. Η φουσκάλα μπορεί να είναι επώδυνη και μπορεί να σπάσει, με κίνδυνο να υπάρξει μόλυνσης.
Πρέπει λοιπόν να φοράμε άνετα παπούτσια. Όταν μάλιστα τα παπούτσια είναι καινούργια και κλειστά, μπορούμε να προφυλάξουμε τα πόδια μας με βαμβακερά καλτσάκια .
Τι κάνετε αν εμφανιστεί μία φουσκάλα; Οι ποδίατροι και ποδολόγοι στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ συνιστούν να είστε προσεκτικοί και να μην επιχειρήσετε να σπάσετε τη φουσκάλα μόνοι, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολυνθεί.
Καλύψτε την αμέσως, με ειδικό επίθεμα, έως ότου η φουσκάλα εξαλειφθεί από μόνη της. Το επίθεμα πρέπει να ανανεώνεται συχνά και όταν είστε σπίτι ή σε περιβάλλον που δεν κινδυνεύει με μόλυνση, αφήνετε το σημείο ελεύθερο.
Αν η φουσκάλα είναι μεγάλη και σας ενοχλεί επισκεφτείτε τον ποδίατρο ή τον ποδολόγο σας. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστούμε στους διαβητικούς, οι οποίοι αν δουν φουσκάλες ή άλλες αλλοιώσεις στα πόδια τους πρέπει αμέσως να απευθυνθούν σε ποδίατρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάθετε γιατί οι σαγιονάρες μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας

Με τον όρο Διαβητικό Πόδι χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών, κάτω από τους αστραγάλους, σε όσους πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.