Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Μασάζ ανω και κάτω άκρωνΕιδικότητες Μάλαξης

Foot –reflex massage (ρεφλεξολογία)

Πρόκειται για μια ειδικότητα που παραδέχεται αντανακλαστικά σημεία, σε συγκεκριμέναμέρη του σώματος (πέλματα, παλάμες). Στόχος είναι η επιστροφή στη φυσιολογία μέσααπό το τρίπτυχο: χαλάρωση, εξισορρόπηση, αυτοίαση.

Ο συγκεκριμένος τύπος μασάζ παρότι εφαρμόζεται μόνο στα άκρα, χαλαρώνει ωστόσο ολόκληρο το σώμα με την διέγερση και αφύπνιση των ενεργειακών ζωνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των θεραπευτικών δυνάμεων που διαθέτει το ίδιο μας το σώμα, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη ροή της εσωτερικής μας ενέργειας.

Deep tissue massage

Το Deep tissue massage είναι η μάλαξη των εντω βάθη ιστών. Είναι η τεχνική μασάζ που εστιάζει στα βαθύτερα στρώματα του ιστού μυών και που έχει στόχο να ξεκολλήσει τα μαλακά μόρια από τα οστά στα οποία προσφύονται.

Το Deep Tissue Μασάζ είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί σε πληθώρα περιπτώσεων, όπου τα αίτια ενοχλήσεων και πόνων που νιώθουμε προέρχονται από “κρυμμένες”, κυρίως μικρότερες μυϊκές ομάδες του σώματος μας, οι οποίες βρίσκονται καλά προστατευμένες κάτω από μεγαλύτερες.

Μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης (λεμφικό μασάζ)

Πρόκειται για μια ειδική τεχνική αποκατάστασης, η οποία έχει σαν στόχο να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να διευκολύνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέχρι να επιστρέψει στο φλεβικό σκέλος της συστηματικής κυκλοφορίας.

Ιδανικό για μπλοκαρισμένο μεταβολισμό, κατακρατήσεις υγρών, λεμφοιδήματα, μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Χαλαρωτικό μασάζ:

Είναι μασάζ από έμπειρο φυσικοθεραπευτή. Επιδρά σε όλο το σώμα μυϊκά, νευρικά,κυκλοφορικά και ενεργειακά. Ρίχνοντας την πίεση του αίματος, χαλαρώνουν οι μύες και η κατάσταση ηρεμίας που απορρέει, μας φέρνει μια αναζωογονητική διάθεση. Διώχνει κάθε στρες, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα ώστε να μας δώσει ώθηση να εργαστούμε το υπόλοιπο της ημέρας με ανανεωμένη διάθεση.

Reflexology energy flow ( ρεφλεξολογικές ενεργειακές ροές):

Πρόκειται για μια ειδική τεχνική μαλάξεων που εκτός από το σώμα αγγίζει και την ψυχή (μπορείτε να το αναζητήσετε και ως emozon ή psychozon massage ή αλλιώς μασάζ της ψυχής).

Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη, αφού αισθάνεστε σαν να φεύγει ένα βάρος από πάνω σας. Χρησιμοποιούνται απαλές πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία στα πέλματα,που βασίζονται σε ειδικό χάρτη συναισθηματικής ρεφλεξολογίας.

Απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ψυχοσωματικών προβλημάτων από τις αϋπνίες, το περιττό βάρος και τις ημικρανίες μέχρι την εξάρτηση από το κάπνισμα, την κατάθλιψη και τις φοβίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου